HR | EN
“Najbolje u čovjekovom životu su njegova mala, bezimena i nezapamćena djela dobrote i ljubavi”.

Neka Božić bude svima!

KREĆEMOOOOOO!

Kratak info za one koji još nisu upoznati sa našom najveselijom akcijom. 

U ovo predbožićno vrijeme voljeli bi za naše obitelji složiti lijepe božićne pakete hrane i darova za djecu. Uz osnovno (ulje, trajno mlijeko,šećer, tjestenina, riža, i sl.) želimo za njih sakupiti i orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer i pudinge u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije. Uglavnom, sve ono što i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša.

U našoj FB GRUPI i DOGAĐAJU, već je 01.11. osvanuo popis djece sa njihovim Božićnim željama i u roku dva sata, sva djeca su nam dobila kumove i osigurane darove pod jelkama. 


Košarice za prikupljanje namirnica ćemo i ove godine imati barem na dva mjesta. U trgovinama SPAR u Ulici grada Mainza i u Garden Mallu. Točno od kada, javimo čim sve dogovorimo. Također i u četiri KRAŠ dućana Bombonniere, sad već tradicionalno, što također javimo kada dogovorimo!

Kao i uvijek, prikupljamo i one klasične darovne kartice kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba. (Konzum, Lidl, Billa i sl.)
Napominjemo da ćemo pokušati darovati oko 70 obitelji, koje broje skoro 150 djece; od onih najmanjih, preko teenagera, pa do već onih koji su skoro i sami odrasli i da je ova akcija stvarno velik zalogaj i vama i nama. No, kada se prisjetimo prošlogodišnje, a i ove nedavne "Opremimo školarce uz FB humanitarce" možemo samo reći " Ma što je to za nas, zar ne!"

KAKO DONIRATI?
***Donacije ćemo ZAPRIMATI svaki ponedjeljak, četvrtak i subotu u našem malom prostoru na Lašćini, Lašćinska cesta 114 od 17:00 - 19:00 sati.
(Molimo vas da naznačite ime djeteta ukoliko se radi o namjenskom poklonu ili/i paketu i po mogućnosti okvirnu vrijednost dara jer se svaka donacija knjiži u materijalnoj vrijednosti)
***T I S A K VARIJANTA:
Također, kao i uvijek, igračke, poklone i manje donacije hrane možete poslati sa vašeg na naš kiosk Tiska:
"FBH Zagreb",
Rebar 2a, 10000 Zgb
šifra Tiska: 900690 ZG - KOZJAK,
***ŽELITE LI SLATI P O Š T O M:
Caffe bar Gloss
IV. Poljanice 4,
10 040 Zagreb
sa naznakom "za humanitarce"
(nikako slati na adresu udruge ili adresu garažice)

***SABIRNA MJESTA:
A možete ih ostaviti i na našim sabirnim mjestima:
- D U B R A V A / P O LJ A N I C E:
"Caffe bar Gloss" IV. Poljanice 4, donacije se mogu ostaviti bilo kad

- V R B A N I:
Dječji edukativni centar "Mala sova", Rudeška 93 (ulaz s platoa)
Svoju donaciju (isključivo hranu, darovne kartice i darove za djecu) možete ostaviti:
- svaki radni dan od 11.00 do 15.00 sati
- utorak od 17.30 do 19.30
- četvrtak od 18.30 do 19.30

- K N E Ž I J A:
Igraonica "Čarobna Šuma", Braće Cvijića 15, 
pon.-pet. 17:30 - 20:00
subota i nedjelja 09:30 - 20:00 
VAŽNO ZA OVO SABIRNO MJESTO: ovo nam je sabirno mjesto iz usluge i tamo nema naših voditelja. Molimo vas sve, ukoliko tamo nosite donacije da ih samo ubacite u našu kutiju koja se nalazi odmah na ulazu, u garderobi. Svakako stavite papiriće za koga je donacija i od koga je. Netko će jednom tjednom skupiti te donacije i dovesti ih nama u prostor ;)
Za dodatne info. se slobodno javite Ivani na 0989128304, a obavezno ako mislite ići vikendom jer znaju otići na pauzu

- C E N T A R 
"Cafe bar Krolo", Radićeva 7. 
VAŽNO ZA OVO SABIRNO MJESTO: Samo i isključivo male donacije poput darovne kartice ili nekog malog dara. Nešto što Kroli stane u džep i može pješke ponjeti Nani. Molimo vas, nikako tamo ne donosite hranu i veće pakete. Ne može se više autom po to.

- V E L I K A G O R I C A:
* ako ste stanovnik Velike Gorice za predaju donacija se možete javiti Sanja Čikeš. Molimo vas samo da to budu nekvarljive namirnice, jer Sanja to ne nosi isti dan nama.
https://www.facebook.com/sanja.cikes

Za sve one koje preferiraju NET BANKING, te žele da mi obavimo kupovinu za njih, tu je zaseban račun, otvoren samo za ovu akciju:
ERSTE BANKA, IBAN: HR 1124020061500039064
(u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99)
Molimo vas da u opis plaćanja svakako stavite riječ "donacija"
Ukoliko želite ostati anonimni, napomenite I to u opis plaćanja.
Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj dobroj volji i veselju u darivanju, jer poučeni lanjskim iskustvom, znamo da će odaziv biti velik.

Vaši on-line humanitarci Nana Schaps, Tihana Kunštek, Nada Milas, Milica Repalust, Branka Zorić Cindrić, Jelena Višek, Jelena Korica, Lidija Mamić, Ivana Petanjek Horvat i Robert Glavak.